Αναπτυξιακός Νόμος: 2 νέες προκηρύξεις, άνοιξαν οι αιτήσεις

Αναπτυξιακός Νόμος: 2 νέες προκηρύξεις, άνοιξαν οι αιτήσεις

2 νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 805 εκατ. ευρώ, δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 22 Μαϊου 2021.

Πρόκειται για τα Καθεστώτα Ενισχύσεων «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις», «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις». 

Συγκεκριμένα:

1η Προκήρυξη: «Γενική Επιχειρηματικότητα»

Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρoύσης προκήρυξης ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 120 εκατ. ευρώ που αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 280 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται  εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια με τη μορφή ατομικής επιχείρησης, εμπορικής εταιρείας, συνεταιρισμού, Κοιν.Σ.Επ., Αγροτικού Συνεταιρισμού, Ομάδας Παραγωγών ή Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων.

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:

α. για μεγάλες επιχειρήσεις, στο ποσό των 500.000 ευρώ

β. για μεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στο ποσό των 250.000 ευρώ

γ. για μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 ευρώ

δ. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 ευρώ

ε. για τις Κοιν.Σ.Επ, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις, στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 30 Ιουλίου 2021.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2η Προκήρυξη: «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις»

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 405 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 400 εκατ. ευρώ που αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων, και τα 5 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ενεργητικού τους  δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο συγκεκριμένο καθεστώς ενίσχυσης είναι:

 α. για μικρές επιχειρήσεις,  το ποσό των 150.000 ευρώ

 β. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, το ποσό των 100.000 ευρώ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 30 Ιουλίου 2021.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ελέγξετε την επιλεξιμότητά σας και να υποβάλλετε άμεσα.