Δευτερη ευκαιρία σε όσους απώλεσαν ρυθμίσεις 72 και 120 δόσεων, τη Μ. Δευτέρα η νέα ρύθμιση

Δευτερη ευκαιρία σε όσους απώλεσαν ρυθμίσεις 72 και 120 δόσεων, τη Μ. Δευτέρα η νέα ρύθμιση

Προθεσμία έως 31 Ιουλίου 2023 για την υποβολή αίτησης επανένταξης στις ρυθμίσεις 72 και 120 δόσεων και δεν κατέστη δυνατή η επιτυχής ολοκλήρωση τους.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο για τον ΕΦΚΑ όσο και για την εφορία, από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να θέτουν σταδιακά σε λειτουργία την δυνατότητα υποβολής αίτησης για επανένταξη σε ρυθμίσεις 72 και 120 δόσεων οι οποίες απωλέσθησαν έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.  Η δυνατότητα υπαγωγής δεν αφορά σε οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν υπαχθεί στις παραπάνω ρυθμίσεις στο παρελθόν.

Για την αναβίωση των ρυθμίσεων απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος προς την αρμόδια Υπηρεσία και απαιτείται η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί σε 2 μηνιαίες δόσεις της απολεσθείσας ρύθμισης.  Για ρυθμίσεις προς τον ΕΦΚΑ η καταβολή των δόσεων οφείλουν να πραγματοποιηθούν έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης ενώ για τις ρυθμίσεις προς την εφορία ρύθμισης εντός 3 ημερών από την υποβολή. Οι λοιπές οφειλόμενες δόσεις μεταφέρονται έντοκα στο τέλος της ρύθμισης.

Επιπλέον προϋπόθεση είναι η εξόφληση ή η υπαγωγή σε πάγια ρύθμιση οφειλών που δεν εντάσσονται στο παραπάνω ευνοϊκό πλαίσιο . έως 24 δόσεων.

Δίνεται επίσης υπό προϋποθέσεις, η δυνατότητα νέας ρύθμισης 72 δόσεων για οφειλές που αφορούν σε χρέη περιόδου Σεπτεμβρίου 2021 - Δεκεμβρίου 2022.

Απώλεια των ρυθμίσεων επέρχεται εάν ο οφειλέτης:

  1. Δεν καταβάλλει δύο (2) συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των δύο (2) τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο (2) μηνών,
  2. μετά την παρέλευση ενός (1) μηνός από την υπαγωγή σε αυτή, δεν έχει εξοφλήσει ή δεν έχει υπαγάγει σε πάγια ρύθμιση το σύνολο των λοιπών ληξιπρόθεσμων οφειλών του.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επιθυμείτε