Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία για 3.900 ανέργους έως 29 ετών

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία για 3.900 ανέργους έως 29 ετών

Ημερομηνίες προγράμματος

Έναρξη αιτήσεων: 3/7/2023

Προθεσμία υποβολής: 14/7/2023 (έως τις 23:59)

Από την Δευτέρα 3 Ιουλίου, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία για 3.900 ανέργους έως 29 ετών». Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 14 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59.

Σε ποιους απευθύνεται

Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δώσουν, ως πάροχοι, τη δυνατότητα σε νέους που έχουν καταρτιστεί στην ψηφιακή οικονομία να αποκτήσουν εμπειρία για 6 μήνες, 30 ώρες εβδομαδιαία. Η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει 594 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση απευθείας στους συμμετέχοντες.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και δραστηριοποιούνται σε κλάδους (ως κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας σε τομείς ψηφιακής οικονομίας, με ενδεικτικά αντικείμενα όπως τα κάτωθι:

  • ηλεκτρονικό εμπόριο,
  • δημιουργία και διαμοιρασμός ψηφιακού περιεχομένου, στρατηγικές βελτίωσης θέσης μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης, σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικής μάρκετινγκ στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχεδιασμός ιστοσελίδων, ανάπτυξη λογισμικού για ιδιώτες και επιχειρήσεις,
  • υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και υπηρεσίες ηλεκτρονικών υπολογιστών, σταθερή κινητή διαδικτυακή τηλεφωνία, εξοπλισμός τηλεπικοινωνιών και πολυμέσων, διαχείριση ηλεκτρονικών προμηθειών, ευρυζωνικές υπηρεσίες και παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου, εφαρμογές τηλεματικής, δορυφορικές υπηρεσίες, ανάπτυξη γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων,
  • συμβουλευτικές υπηρεσίες για λογισμικό, συντήρηση και επιδιόρθωση ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων συσκευών πολυμέσων, παροχή λύσεων ασφάλειας ηλεκτρονικών συστημάτων,
  • τηλε εκπαίδευση,
  • συστήματα αυτοματισμού γραφείου,
  • ψηφιακές εκτυπώσεις, η) ψηφιακή τηλεόραση, ψυχαγωγία με ψηφιακά μέσα.

Λοιπές επιχειρήσεις δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα εφόσον ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ή τουλάχιστον ένας εργαζόμενος με σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης απασχολούνται μερικώς ή αποκλειστικά με αντικείμενο σχετικό με την ψηφιακή οικονομία (υπ εύθυνη δήλωση κατά την αίτηση).

Είδος ενίσχυσης

Επιχορήγηση / Επιδότηση

Περιοχή εφαρμογής

Όλη η Ελλάδα

Όροι και προϋποθέσεις

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

Επιχειρήσεις με προσωπικό έως Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων
0 1
1-3 άτομα 2
4-9 άτομα 3
10-19 άτομα 4
20-30 άτομα 6
31-50 άτομα 10
50+ 25% του προσωπικού

Οι διαθέσιμες θέσεις ανά περιοχή έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επιχείρηση να μην μειώσει το προσωπικό της κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την αίτηση.

Οι ωφελούμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του συνεισπραττόμενου κλάδου ασθενείας σε είδος (ΕΟΠΥΥ) και ασφαλίζονται για επαγγελματικό κίνδυνο στον e- ΕΦΚΑ από την ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 14.935.120 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).


Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε πρόγραμμα που ανοίγει.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επιθυμείτε.