Ξεκινά ο Γ' κύκλος του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα Νέων 18-29 ετών» με €14.800 επιχορήγηση και έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

Ξεκινά ο Γ' κύκλος του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα Νέων 18-29 ετών» με €14.800 επιχορήγηση και έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

Ημερομηνίες προγράμματος

Ημερομηνία έναρξης: Παρασκευή 12/05/2023 και ώρα: 13:00

Ημερομηνία λήξης: Δευτέρα 12/06/2023 και ώρα: 15:00

Στόχος

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 300 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Ενίσχυση

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

  1. 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  2. 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
  3. 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου (business plan).

Κατά την ημερομηνία υποβολής πρέπει να πληρούνται όλες οι κάτωθι προυποθέσεις:

  1. Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 18 έως 29 ετών (να έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος ηλικίας και να διανύουν το 30ο).
  2. Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου, να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης και να πληρούν το ηλικιακό κριτήριο κατά την αίτηση χρηματοδότησης.
  3. Να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
  4. Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και εργασίας στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής σε ισχύ τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η δράση.
  5.  Οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει ή νόµιµα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. 
  6. Να λειτουργήσουν νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας.
  7. Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ να πραγματοποιείται μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης, υπό τις προϋποθέσεις των σημείων και το αργότερο εντός 60 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της θετικής αξιολόγησης (έγκρισης) της πρότασής.

Δεν εντάσσονται  επιχειρήσεις franchise, εποχικές, σχετικές με την εκμετάλλευση επιβατικού ή φορτηγού δημοσίας χρήσης, που θα λειτουργούν αποκλειστικά μετά τις 10μμ, οι συστεγαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι αμοιβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών, επιχειρήσεις μετά απο μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής, ή διάλυση και επαναλειτουργία, και όσοι έχουν πάρει επιδότηση ξανα απο την ΔΥΠΑ.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε πρόγραμμα που ανοίγει.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επιθυμείτε.