Ανοίγει ξανά ο Αναπτυξιακός Νόμος για Τουρισμό & Μεταποίηση

Ανοίγει ξανά ο Αναπτυξιακός Νόμος για Τουρισμό & Μεταποίηση

Συμπληρώστε τη Φόρμα Ενδιαφέροντος ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε η 2η προκήρυξη του Αναπτυξιακού Νόμου για το καθεστώς «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» καθώς και για το καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων».

Σύμφωνα με το οδηγό της εκάστοτε πρόσκλησης το καθεστώς «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα», θα είναι ανοικτό από τις 1 Ιουνίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου, όπου η ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση για την ένταξη των επενδυτικών σχεδίων τους.

Επιπλέον, από τις 12 Ιουνίου έως και τις 13 Οκτωβρίου, οι επενδυτές θα έχουν την δυνατότητα να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να καταθέσουν την αίτηση υπαγωγής τους με σκοπό την ένταξη τους στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρόντος καθεστώτος για το έτος 2023 ανέρχεται σε εκατόν πενήντα εκατομμύρια (150.000.000) ευρώ, εκ των οποίων εβδομήντα πέντε εκατομμύρια (75.000.000) ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Τα λοιπά εβδομήντα πέντε εκατομμύρια (75.000.000) ευρώ αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι επιτρέπεται η υποβολή επενδυτικού σχεδίου που έχει ήδη υποβληθεί στην 1η προκήρυξη των παραπάνω καθεστώτων, με την προϋπόθεση να γίνει κατάθεση αιτήματος απόσυρσης της προηγούμενης αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία ή της έκδοσης απορριπτικής απόφασης της προηγούμενης σας υποβολής.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε πρόγραμμα που ανοίγει.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επιθυμείτε.