Επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών στη Μεσαρά Ηρακλείου Κρήτης

Επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών στη Μεσαρά Ηρακλείου Κρήτης

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD / LEADER Ν. Ηρακλείου (Μεσαρά), δύναται να χρηματοδοτηθούν:

  • Επενδύσεις για τη βελτίωση της υγείας, της υγιεινής, της ασφάλειας και των εργασιακών συνθηκών για τους αλιείς υπό τον όρο ότι οι επενδύσεις αυτές υπερβαίνουν τις απαιτήσεις του εθνικού ή του ενωσιακού δικαίου.
  • Επενδύσεις σε εξοπλισμό ή επί του σκάφους που στοχεύουν στη μείωση της εκπομπής ρύπων ή αερίων του θερμοκηπίου και στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των αλιευτικών σκαφών.
  • Μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
  • Επενδύσεις που αφορούν σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (ίδρυση, εκσυγχρονισμός) στον τομέα του τουρισμού, της βιοτεχνίας, του εμπορίου, της εστίασης και των υπηρεσιών. Επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας είναι αποκλειστικά οι ΚΑΔ που αναφέρονται στο συνημμένο Παράρτημα Ι Α και ΙΒ “Επιλέξιμοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας” της αναλυτικής πρόσκλησης.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Αλιείς ή ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), που ασκούν επαγγελματικά την αλιεία επί ενεργού αλιευτικού σκάφους, (με επαγγελματική αλιευτική άδεια σε ισχύ)
  • Μη αλιείς, φυσικά και νομικά πρόσωπα.
  • Γίνονται δεκτές αιτήσεις χρηματοδότησης και εταιρειών υπό σύσταση.

Περίοδος υποβολής

από 4/8/2021 έως 5/11/2021 (ώρα 15:00)

Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ και σε φυσικό φάκελο στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr και προϋποθέτει να έχει προηγηθεί διαδικασία απόκτησης προσωπικών κωδικών πρόσβασης από τον δυνητικό δικαιούχο. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή στο ΠΣΚΕ, οι δυνητικοί δικαιούχοι οφείλουν εντός προθεσμίας 10 εργάσιμων ημερών να υποβάλλουν (ή να αποστείλουν με ταχυδρομείο ή ταχυμεταφορά) στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου το φυσικό φάκελο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αναλυτική πρόσκληση.

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Κρήτης

• Δήμος Γόρτυνας: Δημοτική Ενότητα Γόρτυνας (ΤΚ Αγίου Κυρίλλου, Απεσωκαρίου, Βασιλικής, Μιαμούς)

• Δήμος Φαιστού: Δημοτική Ενότητα Μοιρών (ΤΚ Αληθινής, Αντισκαρίου, Πηγαϊδακίων, Πόμπιας), Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου (ΔΚ Τυμπακίου, ΤΚ Καμηλαρίου, Κλήματος, Λαγολίου, Μαγαρικαρίου, Πιτσιδίων).

Όροι και προϋποθέσεις

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής καθορίζονται στην αναλυτική πρόσκληση.

Προϋπολογισμός

€ 1.369.500

Πηγή: espa.gr

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα επιχορηγούμενα προγράμματα πατήστε εδώ.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επιθυμείτε.

Email: grants@mdcstiakakis.gr

Τηλ. 2810 280985