Ιδιωτικά έργα για την στήριξη της τοπικής ανάπτυξης στο νομό Ηρακλείου μέσω του LEADER – 2η πρόσκληση

Ιδιωτικά έργα για την στήριξη της τοπικής ανάπτυξης στο νομό Ηρακλείου μέσω του LEADER – 2η πρόσκληση

Συμπληρώστε τη Φόρμα Ενδιαφέροντος ΕΔΩ

Ημερομηνίες προγράμματος

Ημερομηνία έναρξης: 12 Απριλίου 2023 και ώρα: 13:00

Ημερομηνία λήξης: 16 Ιουνίου 2023 και ώρα: 15:00

Σκοπός & Δράσεις

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου), να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο πρόγραμμα που σκοπό έχει την ενίσχυση - βελτίωση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων των περιοχών εφαρμογής

Αναλυτικότερα, οι δράσεις που δύναται να χρηματοδοτηθούν είναι οι ακόλουθες:

19.2.2.2 - Ενίσχυση επενδύσεων στην μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν για την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής.

Ποσοστό επιχορήγησης 50%

Ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμός επενδύσεων μεταποίησης με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν (από γεωργικά προϊόντα του Παραρτήματος Ι της Συνθήκηες της Ε.Ε.) (ενδεικτικά):

  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός μεταποιητικών επιχειρήσεων επεξεργασίας προϊόντων κυψέλης (γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός),
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων παραγωγής αποσταγμάτων από οπωροκηπευτικά ή αμπελοοϊνικής προέλευσης (τσικουδιά),
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων παραγωγής προϊόντων κοσμετολογίας και φαρμακευτικής από γεωργικά προϊόντα (πχ προϊόντα από αλόη, λάδι, αρωματικά φυτά) και μονάδων παραγωγής αιθέριων ελαίων,
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων παραγωγής προϊόντων διατροφής από γεωργικά προϊόντα,
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων παραγωγής ζύθου,
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων παραγωγής αιθέριων ελαίων,
  • εκσυγχρονισμός μονάδων πυρηνελαιουργείων,
  • ίδρυση μονάδων επεξεργασίας υπολειμμάτων ελαιουργείων δύο φάσεων για δημιουργία κομπόστ.

19.2.2.3 - Ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής

Ποσοστό επιχορήγησης 65%


19.2.2.4 - Ενίσχυση επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών μετά την 1η μεταποίηση, και του εμπορίου με σκοπό την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής.

Ποσοστό επιχορήγησης 65%


19.2.2.5 - Ενίσχυση επενδύσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού (παιδικοί σταθμοί, χώροι αθλητισμού, πολιτιστικά κέντρα, κλπ) με σκοπό την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής.

Ποσοστό επιχορήγησης 65%

  • Ίδρυση, εκσυγχρονισμός και επέκταση επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών στον τομέα των ΠΔΒ και κατά προτεραιότητα στους τομείς: − της εκτύπωσης, των εκδόσεων και της διαφήμισης, − του ειδικευμένου σχεδίου (σχεδιασμός χώρων, προϊόντων, συσκευασιών, υφασμάτων κ.α.), − της πολιτιστικής εκπαίδευσης (σχολές χορού, μουσικής, ζωγραφικής κ.α.), − των τεχνών του θεάματος (ηθοποιοί, χορευτές, θίασοι, μουσικά συγκροτήματα κ.α.) και της καλλιτεχνικής δημιουργίας (αγιογράφοι, ζωγράφοι, συντηρητές έργων τέχνης κ.α.), − της φωτογραφίας, − της ηχογράφησης και των μουσικών εκδόσεων.
  • Ίδρυση, εκσυγχρονισμός και επέκταση επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα που απευθύνονται σε ομάδες πληθυσμού όπως ηλικιωμένοι, βρέφη, παιδιά, ΑμεΑ ( χώροι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών /βρεφονηπιακοί- παιδικοί σταθμοί, χώροι φροντίδας ηλικιωμένων κλπ).​

19.2.3.1 - Οριζόντια εφαρμογή μεταποίησης, εμπορίας και/ή ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό προϊόν με σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων της τοπικής στρατηγικής.

Ποσοστό επιχορήγησης 50%

  • Ίδρυση και εκσυγχρονισμός επενδύσεων μεταποίησης (όλα τα γεωργικά προϊόντα του Παραρτήματος Ι της συνθήκης) (ενδεικτικά):
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός μεταποιητικών επιχειρήσεων προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας, με παράλληλη ανάπτυξη συστημάτων ποιότητας,
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός συσκευαστηρίων οπωροκηπευτικών και αρωματικών φυτών,
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός τυροκομείων και παραπροϊόντων γάλακτος,
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός τυποποιητηρίων μελιού, λαδιού, κρασιού,
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός οινοποιείων,
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων τεμαχισμού – τυποποίησης κρέατος και κρεατοσκευασμάτων,
  • ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός μεταποιητικών μονάδων φρούτων, χυμοποίησης οπωρών, μαρμελάδων.

19.2.3.3 - Οριζόντια εφαρμογή ενίσχυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων της τοπικής στρατηγικής.

Ποσοστό επιχορήγησης 70%

  • Δημιουργία, εκσυγχρονισμός ή επέκταση, ολοκληρωμένων υποδομών για διανυκτέρευση, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων
  • Ίδρυση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων που συμβάλουν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. πχ
    • Δημιουργία ή ο εκσυγχρονισμός - επέκταση των υφιστάμενων γραφείων εναλλακτικού τουρισμού, με σκοπό την οργάνωση – προβολή και προώθηση του αγροτικού – εναλλακτικού τουρισμού και τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων
    • Δημιουργία ή ο εκσυγχρονισμός - επέκταση μονάδων εναλλακτικού τουρισμού, όπως ιπποτουρισμός, πίστες αναρρίχησης, ανεμοπτερισμός, θαλάσσιος τουρισμός κλπ.

19.2.3.4 - Οριζόντια εφαρμογή ενίσχυσης επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών μετά την 1η μεταποίηση, και του εμπορίου με σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων της τοπικής στρατηγικής.

Ποσοστό επιχορήγησης 70%

Ίδρυση, εκσυγχρονισμός και επέκταση μικρών βιοτεχνιών - εργαστηρίων στους τομείς (ενδεικτικά):

  • της ένδυσης και άλλων κλωστοϋφαντουργικών ειδών, της υπόδησης,
  • της επεξεργασίας μετάλλων, πέτρας, ξύλου και δέρματος για την κατασκευή προϊόντων,
  • της χαρτοποιίας και της κατασκευής χάρτινων προϊόντων,
  • της λαϊκής τέχνης (κεραμική, υφαντική, αργυροχοΐα – χρυσοχοΐα, ξυλογλυπτική, μαχαιροποιία κ.α),
  • της κατασκευής μηχανημάτων και εξοπλισμού που σχετίζονται με αγροτικές δραστηριότητες,
  • της κατασκευής προϊόντων που ανήκουν στον κλάδο των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (ΠΔΒ) (κατασκευή κοσμημάτων, παιχνιδιών, μουσικών οργάνων κ.α.),
  • η δημιουργία επισκέψιμων χώρων επίδειξης / παρακολούθησης της κατασκευής ειδών λαϊκής τέχνης (κεραμικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτού, κοσμήματος, μουσικών οργάνων κλπ), • είδη διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση (παραδοσιακοί φούρνοι, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής κλπ)

Σε ποιους απευθύνεται

Αγρότες, Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. ​​

Είδος ενίσχυσης

Επιχορήγηση / Επιδότηση

Περιοχή εφαρμογής

Νομός Ηρακλείου

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις περιοχές ενίσχυσης.

Τι χρηματοδοτείται

Ενδεικτικά, επιλέξιμες δαπάνες αποτελούν οι πιο κάτω κατηγορίες δαπανών:

  1. Η αγορά, η κατασκευή ή βελτίωση ακινήτου
  2. Αγορά, (συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς και εγκατάστασης) εξοπλισμού και ο εξοπλισμός εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της επένδυσης.
  3. Αγορά καινούργιων οχημάτων.
  4. Απόκτηση πιστοποιητικών διασφάλισης ποιότητας.
  5. Δαπάνες εξοπλισμού επιχείρησης.
  6. Δαπάνες συστημάτων ασφαλείας εγκαταστάσεων, συστημάτων πυροσβεστικής προστασίας εγκαταστάσεων.
  7. Γενικές δαπάνες συνδεόμενες με τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της μονάδας
  8. Δαπάνες όπως απόκτηση ή ανάπτυξη λογισμικού και αποκτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αδειών, δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, εμπορικών σημάτων, δημιουργία αναγνωρίσιμου σήματος (ετικέτας) του προϊόντος, έρευνα. αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, σήμανση).
  9. Δαπάνες προβολής, όπως ιστοσελίδα, έντυπα, διαφήμιση και συμμετοχή σε εκθέσεις και μέχρι το 10% του συνολικού κόστους της πράξης.
  10. Δαπάνες σύνδεσης με Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) όπως ενδεικτικά ΔΕΗ, ύδρευση, αποχέτευση, τηλεφωνοδότηση κλπ, εντός των ορίων του οικοπέδου.
  11. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά παντός κινδύνου, κατά τη διάρκεια των εργασιών της επένδυσης (υποχρεωτική ασφάλιση).

Προϋπολογισμός

€ 2.950.000


Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε πρόγραμμα που ανοίγει.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επιθυμείτε.